El Consell Comarcal vol demanar que el Maresme sigui declarada zona catastròfica

El Consell Comarcal demanarà que el Maresme sigui declarada zona catastròfica. Així ho ha explicat la consellera de Medi Ambient Montserrat Garrido, que ha afirmat que la majoria de municipis del Maresme s'han vist afectats pel temporal patint importants desperfectes en infraestructures, via pública o mobiliari urbà que ara caldrà reparar. En aquest sentit afirma, que molts d'aquests municipis no seran capaços de fer front a la despesa que tot això representa per si sols i necessitaran ajuda.

Garrido també ha afirmat que a partir d'ara caldrà treballar amb més determinació en tasques de prevenció, per evitar que en un futur, temporals de les característiques del 'Gloria' puguin tenir un impacte tan gran a la comarca. En aquest sentit demana que el govern estatal, però sobretot català, traspassin als consells comarcals la gestió dels desastres naturals, amb la consegüent aportació econòmica que això implica.

Per evitar la regressió que està patint la comarca la consellera afirma que es necessita que baixin les rieres, perquè aportin sediments a la costa. Alhora apunta que la comarca del Maresme té un litoral i els vorals de les rieres massa urbanitzats.

Informa: A.Gual