El Consell Comarcal tindrà un ens per promoure l'habitatge social al Maresme

El Consell Comarcal del Maresme fa una primera passa per constituir un ens que promogui i gestioni l’habitatge social a la comarca. Així es va explicar durant el passat Consell d’Alcaldes i evidencia que l’accés a l’habitatge és una problemàtica comuna a tots els municipis. Explica Marc Bosch, conseller delegat de Serveis a les Persones del Consell Comarcal del Maresme, que aquest és un compromís del mandat, fruit de la necessitat i urgència que amb què es troben molts ajuntaments de la comarca a l’hora de donar resposta a la demanada d’habitatge assequible. Afirma, que l’accés a l’habitatge ja era un problema abans de l’esta d’alarma, arran de la crisi econòmica de 2007, però tot indica què ara es veurà agreujat per la nova crisi provocada pel coronavirus.

El Consell Comarcal aposta per la creació d’un ens públic, en què hi participin ajuntaments, entitats del tercer sector i operadors privats, que en comú aconsegueixin incrementar el parc d’habitatges de lloguer a la comarca a preus assumibles evitant d’aquesta manera l’exclusió residencial.L’objectiu és que els habitatges buits puguin omplir-se amb persones que ho necessiten, aglutinar sol disponible dels ajuntaments per poder promoure habitatge social de lloguer i incentivar la rehabilitació d’immobles que puguin ser destinats després a lloguer social.

Des de l’ens també es plantegen més a llarg termini, reclamar pels municipis la gestió dels pisos de protecció oficial que per ara està en mans de la Generalitat. Aquest ens serà pioner a Catalunya, a dia d’avui no n’hi ha cap que tracti l’habitatge social a nivell comarcal, tots ho fan des de l’àmbit local. A la comarca aquest  ens donarà servei sobretot a tots aquells municipis que no tenen oficina d’habitatge pròpia, empresa municipal o entitat local de gestió d’habitatge, que són un total de 24. Tot i així es buscarà que tots els municipis de la comarca tinguin un lloc a l’ens.

Informa: A.Gual