El Consell Comarcal impulsa una mesa de reactivació social i econòmica per la pandèmia

El Consell Comarcal del Maresme ha aprovat la creació d’una mesa de reconstrucció econòmica i social per fer front als efectes de la pandèmia que es posarà en marxa el mes de setembre. En formaran part membres de l’ens comarcal, representants polítics de tots els grups, CCOO, UGT, PIMEC i FAGEM i representants de tres ajuntaments de la comarca, Mataró, Calella i el Masnou. L’objectiu d’aquesta mesa és treballar de manera conjunta per captar les necessitats existents a la comarca després de la crisi de la COVID-19, coordinar i planificar polítiques de desenvolupament econòmic i contenir impacte que la pandèmia està deixant al territori. Algunes de les accions seran: millorar de l’ocupabilitat, reactivar les empreses i reorientar-les cap a la nova realitat.

Aquesta mesa, creada específicament per tractar la situació econòmica i social de la comarca després de l’aparició de la pandèmia, pren el relleu d’una que ja treballava en els mateixos termes fins al moment. Es formaran quatre grups de treball per temàtiques: ocupació, empresa, emprenedoria i col·lectius vulnerables. La mesa es planteja amb una durada de 4 anys. Un dels punts de partida per començar a treballar és una subvenció, que ja ha demanat el Consell Comarcal del Maresme al Servei d’Ocupació de Catalunya, el SOC, que dotarà el territori de 103.000 euros per la redacció d’un pla de reactivació socioeconòmica, als que l’ens comarcal n’hi afegeix 5.000 més. Aquests recursos permetran contractar una consultora que ajudi en la redacció del pla i dos professionals per implementar-lo. 

La voluntat del Consell Comarcal del Maresme era fer la primera trobada a finals de juliol, després de l’aprovació de la creació de la mesa, però la coordinació entre els diferents agents ha portat a programar-la a principis de setembre. 

Informa: C.Sánchez