El comentaris en un xat privat d’agents de la Policia Local, al Ple Municipal

Els comentaris fets en un xat privat per part de certs membres de la Policia Local han arribat al Ple Municipal. De fet, Junts per Mataró els ha posat sobre la taula aquest dijous demanant una investigació exhaustiva dels fets que creuen que s’hauria de posar en coneixement a la Fiscalia especialitzada en delictes d’odi per prendre mesures concretes i, si cal, han dit ells mateixos, “les sancions oportunes”. Des de la formació política consideren els comentaris com a “extremadament greus” i diuen que desprestigien la Policia Local.

El govern ha presentat una esmena amb la que ha volgut defensar la privacitat dels missatges tot i sumar-se a la reprovació de qualsevol actitud, han assegurat, o manifestació que, literalment diuen, “sigui contrària o atemptatòria contra els principis de llibertat i igualtat per raó d’ideologia o de qualsevol altra condició personal o social”. A més, han defensat "la neutralitat, imparcialitat, objectivitat i proporcionalitat de la policia" en les actuacions de les darreres setmanes, fet que també ha provocat algunes interrupcions de les intervencions per part d’algunes membres del públic que havien estat convocats per l’Assemblea Nacional Catalana de Mataró i que portaven pancartes sota el lema “per una policia democràtica”.

El govern ha aconseguit imposar la seva esmena. Per la seva part Junts per Mataró també requeria l’obertura d’un expedient administratiu reservat que, a més, s’ha tirat endavant per part del govern per esclarir els fets ocorreguts i determinar l’autoria i veracitat dels comentaris.

M.Gómez / P.Villà / C.Mora