El col·lectiu dels taxistes, de nou sobre la taula de l’Ajuntament

L’Ajuntament de Mataró dona suport al col·lectiu dels taxistes. Ho fa amb una Declaració Institucional (DI) aprovada per unanimitat en Junta de Portaveus i en la que es traslladen les seves demandes tan al consistori local com a la Generalitat. La DI recorda que les administracions permeten la convivència entre serveis regulats i serveis sense regular de vehicles de transport amb o sense conductor (VTC o VT). La proposta arriba a l’Ajuntament de la mà del grup de VOLEMataró que assegura que el col·lectiu de taxistes demana suport a les administracions públiques per la regulació, per l’actualització i perquè es col·labori en una bona convivència entre els VTC i els taxistes actuals.

Entre les demandes dels taxistes es proposa augmentar la coordinació inspectora, amb agència tributària, i inspecció de treball, així com actualitzar i renovar el sector a través de subvencions i microcrèdits per afavorir la qualitat d’aquest i l’experiència de l’usuari. També sol·liciten la recuperació del transport sanitari sense medicalització i que es doti de recursos a tot el col·lectiu per plantejar una App en coordinació amb els ens locals i els serveis territorials. Des del govern han valorat molt positivament la declaració institucional perquè diuen que entenen que hi ha d’haver una nova revisió de la llei d’ordenació de transport terrestre.

En la part expositiva de la declaració institucional també s’assegura que en aquests moments hi ha contradiccions per part de les administracions, que per una banda volen reduir la contaminació i fomentar els cotxes elèctrics o híbrids i per l’altra no s’incentiva l’ús de cotxes amb 9 places.

 

Informa: M.Gómez