El civisme centra la primera proposta electoral del PP a Mataró

El Partit Popular de Mataró ha començat a desgranar aquest matí el seu programa electoral de cara a les eleccions municipals. El primer dels punts que han donat a conèixer els populars és el de millorar el civisme de la ciutat, ja que creuen que a dia d’avui Mataró té un problema de civisme. Un dels aspectes que creuen que ha de millorar la ciutat és el dels sorolls nocturns a diverses zones de la ciutat. Segons el cap de llista dels populars a Mataró, José Manuel López, aquest problema té especial incidència als barris de El Palau, Rocafonda i Cerdanyola, sobretot durant les vacances escolars. Per tal d’evitar aquestes molèsties, López proposa un canvi de l’ordenança de civisme que estableixi un horari raonable per algunes activitats com jugar a bàsquet o amb monopatí en parcs o poliesportius a l’aire lliure.

Aquesta reforma de l’ordenança ha d’anar acompanyada, segons José Manuel López, de la contractació d’entre 6 i 10 agents cívics que puguin aplicar l’ordenança. Una mesura que creu necessària a causa del descens d’agents de policia local per les vacances estivals i perquè els mediadors i educadors contractats “desapareixen”, segons López, a les hores que es produeixen les molèsties.

Entre d’altres propostes, els populars també demanen que es limiti l’horari d’ús de la pista poliesportiva de Rocafonda fins les 22h, com ja passa amb les de la Llàntia, Pla d’en boet o El Palau.

Unes propostes que el líder del PP de Mataró ha explicat que ja va negociar amb el govern municipal a canvi de l’aprovació dels pressupostos d’aquest 2019, però López denúncia que encara no s’han executat.

Informa: S.Ruiz