El Maresme torna a reivindicar la línia directa de Mataró a l'Aeroport

El mes de febrer farà 15 anys que Mataró va perdre la línia de tren amb connexió directa a l'aeroport de Barcelona. Fa anys que la ciutat reivindica la recuperació de la línia. Una lluita eterna que el pròxim 27 de gener es tornarà a posar sobre la taula en el marc de la reunió de mobilitat entre el secretari general de mobilitat de la Generalitat i la presidència del Consell Comarcal del Maresme.
Maite Viñals, portaveu de govern del CCM argumenta que és molt necessari recuperar aquesta connexió amb un dels serveis més importants de la capital catalana, sobretot de cara al turisme i la projecció econòmica de Mataró i el Maresme.

La Generalitat haurà de dir ara si aquesta connexió és possible amb la xarxa ferroviària actual. La intenció del CCM, però és seguir insistint.

Una altra de les reivindicacions del CCM serà lluitar per la liberalització de l'autopista C-32 que, en principi, ha de passar a ser gratuïta a partir del 2021. Viñals assegura que l'autopista està "altament amortitzada" i diu que seria un bon moment per racionalitzar el transit de la N-II perquè passi a ser una via interna entre municipis. La C-32 és l'autopista de peatge més antiga de l'estat, de fet aquest estiu va fer 50 anys.

Informa: J.Peñaranda