×

Missatge d'error

Notice: Undefined index: und a include() (línia 84 de /var/www/vhosts/mataroaudiovisual.cat/httpsdocs/sites/all/themes/mataroaudiovisual07/templates/node/node.tpl.php).

El CCM i l'ACM demanen l'enduriment del Codi Penal per millorar la seguretat

El Consell Comarcal del Maresme i l’Associació Catalana de Municipis impulsen conjuntament una moció per poder fer front a l’alarma social generada per l’augment de robatoris amb força sense violència en habitatges. Una moció que a través de l’ACM es farà arribar a tots els Ajuntaments catalans perquè s’hi sumin. En la roda de premsa que han ofert aquest migdia el president de l’ACM, David Saldoni, i el president del CCM, Josep Triadó, han reclamat solucions pràctiques per poder resoldre aquest augment de robatoris en domicilis particulars i augmentar la seguretat no només al Maresme si no al conjunt de Catalunya. Entre les principals reclamacions plantejades a la moció, es demana al Congrés dels Diputats que s’endureixi el Codi Penal, augmentant “les penes per aquesta tipologia de delictes” i fer-lo homologable a altres països europeus en què les penes per robatoris amb força sense violència són d’entre 4 i 5 anys.

Una moció en la que també es planteja instar a la Generalitat perquè impulsi actuacions policials per tal de resoldre la problemàtica, reclamar els més de 800 milions d’euros que el Govern espanyol deu a la Generalitat per millorar les prestacions els Mossos d’Esquadra o que els governs municipals signin els convenis amb el Departament d’Interior per a la instal·lació de càmeres amb lectors de matrícules als accessos dels municipis. També reclamen a la Fiscalia General de Catalunya i al Tribunal Superior de Justícia que es tingui en compte la reincidència o el risc de fuga a l’hora de demanar les peticions de pena o la presó preventiva.

Unes reclamacions que per tal d’intentar fer-les efectives, els ajuntaments que aprovin la moció la traslladaran al Parlament de Catalunya, al Departament d’Interior, a les diputacions, al Govern de l’Estat, als grups del Parlament i del Congrés dels Diputats i als Consells Comarcals.