El cònsol de Veneçuela explica a Mataró el conflicte existent al seu país i les possibles solucions

El col·lectiu La Forja va convidar divendres el cònsol general de Veneçuela a Barcelona, Carlos Figueira, per conèixer de primera mà què passa al país llatinoamericà. Una xerrada que va tenir lloc a Can Palauet i que també va comptar amb la presència de Víctor Rios, membre de l’Assemblea Bolivariana. La trobada servia per posar llum al conflicte que viu el país veneçolà els últims mesos. Qüestions polítiques que impliquen, segons Figueira, a molts països i que a vegades s’escapen del coneixement global, perquè els mitjans de comunicació només mostren una visió esbiaixada de la realitat.

Veneçuela vol que respectin la seva independència nacional, tenir opcions de poder escollir el model polític, econòmic i social en què volen viure i això es tria a través d’eleccions democràtiques. El problema sorgeix quan els interessos econòmics i geopolítics d’altres països guanyen terreny sobre Veneçuela, amb la intenció de controlar el seu model i, de pas, canviar el règim democràtic que impera.

Segons Figueira, davant d’aquesta situació, la única forma de sortir del problema és el diàleg. L’esperança és la mediació que vol dirigir Noruega amb l’acompanyament dels països que volen que la pau arribi a Veneçuela. Ara cal trobar un punt d’entesa i evitar així l’amenaça de guerra que, segons el cònsol, Estats Units vol fer efectiva.

Informa: M.Rodríguez