Detingut per oposar resistència després de pintar un llaç groc

La Policia Local ha detingut un mataroní per oposar resistència a la seva detenció després d'haver fet suposadament una pintada d’un llaç groc. Els fets han passat cap a les 12 del migdia a Mataró, quan, segons la Policia Local, han vist aquesta persona pintant un llaç groc de dimensions considerables al pas subterrani de Sant Simó. Els agents han localitzat el detingut al carrer Rafael Carreras i l’han informat que havia comès una infracció administrativa en fer una pintada a la via pública. Després d’això li han demanat que s’identifiqués; ell presumtament s'hi hauria negat i en negar-s’hi li han comunicat que els havia d’acompanyar a comissaria. Segons la Policia Local, el mataroní també s’hi hauria negat i hauria oposat resistència a la detenció. Els agents se l’han endut emmanillat i l’han acusat d’un presumpte delicte de desobediència, tot i que inicialment se l'acusava d'una infracció administrativa.

En arribar a la comissaria han revisat les seves pertinences, on s'hi hauria trobat un esprai de color groc, amb el que hauria fet la pintada. Un cop allà el detingut ha apel·lat a l’habeas corpus, un dret que dona al detingut la possibilitat de passar a disposició judicial en un termini inferior a les 24 hores, perquè el jutge dictamini si la detenció ha estat legal.

Tant l’agent que ha efectuat la detenció com el mateix detingut estan a hores d’ara passant revisió mèdica, tenint en compte les circumstàncies de la detenció.

Aquesta mateixa tarda, passarà a disposició judicial. Segons el Comitè en Defensa de la República (CDR) de Mataró, el detingut ha de passar a disposició judicial concretament a les 5 d’aquesta tarda. El comitè mataroní ha fet una crida a donar-hi suport amb una concentració que han convocat a aquesta mateixa hora davant dels Jutjats de Mataró.

Informa: C. Sánchez