Damià del Clot, nou president del Consell Comarcal del Maresme

El republicà Damià del Clot presidirà el Consell Comarcal del Maresme durant els propers 4 anys. Així s’ha aprovat aquest migdia durant el ple de constitució del consell amb 18 vots a favor, els d’ERC i Junts per Catalunya, que precisament ahir van formalitzar el seu acord de govern. El president sortint, Josep Triadó ha fet entrega de la insígnia de president a del Clot, qui durant el seu discurs ha destacat que aquest govern vols ser el reflex de la comarca, amb 24 alcaldies independentistes de 30 municipis. De la mateixa manera, el nou president ha reconegut ser conscient que la gestió política que s’ha fet dels resultats en alguns municipis no ha agradat a certs sectors independentistes, i que amb aquest pacte es pretén esmenar aquest fet.

Després del discurs del nou president han pres la paraula els portaveus de la resta de grups polítics amb representació al consell. En el cas del PSC, força majoritària a l’oposició i grup sortint del govern, el seu portaveu Ernest Suñé ha felicitat al nou president a qui ha estès la mà per treballar plegats pels temes importants de comarca que encara hi ha pendents. També ha afegit, que tot i el que representa un canvi de govern, hi ha temes que no poden esperar i ha avançat que en els propers dies demanaran un consell d’alcaldes per tractar temes urgents de la comarca.

Durant les dues hores que ha durat el ple del Consell Comarcal una cinquantena de persones s’han agrupat al davant amb pancartes on s’hi podia llegir #stop155 al Consell Comarcal, plataforma que s’ha mobilitzat aquests dies a la comarca contra un possible pacte entre PSC i Junts per Catalunya. Un cop acabat el ple, el nou govern ha baixat fins la porta a saludar els manifestants.

El que falta per conèixer ara és com s’organitzarà aquest govern i com es repartiran les carteres. El cartipàs es donarà a conèixer el pròxim 30 de juliol en un nou ple.

Informa: A.Gual