×

Missatge d'error

Notice: Undefined index: und a include() (línia 84 de /var/www/vhosts/mataroaudiovisual.cat/httpsdocs/sites/all/themes/mataroaudiovisual07/templates/node/node.tpl.php).

Definits els 18 projectes dels Pressupostos Participatius

El Consell de Ciutat ha escollit les 18 propostes prioritàries a desenvolupar properament. Es tracta d’una nova fase dels Pressupostos Participatius, que, a través d’una votació, ha seleccionat projectes proposats per la ciutadania i per altres consells de ciutat, amb l’objectiu de millorar Mataró. A partir del 16 d’octubre s’obrirà un nou període de votació, on hi podrà participar tothom, per acabar triant les propostes definitives. El regidor de participació, Juan Carlos Jerez, destaca la implicació ciutadana, d’on han sortit 250 propostes. Entre els projectes de millora hi destaca l’adquisició de pisos per lloguer social, la creació de més pipicans o la instal•lació de lavabos públics a diferents zones de la ciutat.

Un cop feta la tria, el consistori destinarà un milió d’euros per dur a terme les màximes possibles. Jerez assegura que hi ha propostes de fins a 330.000 euros amb un límit d’un milió, el doble de pressupost de l’any anterior. 

Entre les propostes triades hi ha la realització d’un accés per a persones amb mobilitat reduïda al Clos Arqueològic de Torre Llauder, la creació de parcs urbans de salut a Rocafonda,  la Llàntia, Cirera-Molins, el Centre i Via Europa; la millora dels serveis del transport públic de la ciutat o la instal•lació de més desfibril•ladors per Mataró.

Per a la votació final, la ciutat comptarà amb 30 punts de votació, amb urnes a tots els barris. A més, aquest any no farà falta tenir un correu electrònic per poder votar, així que es podrà triar el projecte que més es vulgui de manera presencial, a través d’un representant.

 

Informa: M.Rodríguez