Defensar l’empadronament sense domicili fix, nova voluntat de l’Ajuntament

ple empadronament

La defensa per l’empadronament sense domicili fix ha fet anar en bloc forces polítiques com la CUP, CIU, ERC-MES i ICV-EUiA amb el suport de VOLEMataró i les regidores no adscrites. Han demanat  facilitar l’accés al padró de diferents maneres i han recordat que això és un dret de la ciutadania. Reclamen fermament que el padró no s’utilitzi com a eina de sobreexplotació.

Des del govern s’ha respòs contundentment assegurant que l’estat espanyol és un dels estats de la Unió Europea amb més facilitats per a l’empadronament. Així, el regidor de Serveis Centrals, Juan Carlos Jerez, s’ha mostrat dur a l’hora de mencionar totes les possibilitats que hi ha perquè les persones es puguin empadronar i ha recordat la feina que es fa regularment des del personal tècnic de l’Ajuntament per posar facilitats.  Ha estat ell mateix qui ha dit que el funcionariat assegura que el que es demana en aquesta proposta no és viable.

Des de les files del Partit Popular han qüestionat a les forces proposants el per què no ho han denunciat directament si, com ells creuen, la ciutat de Mataró està incomplint les lleis jurídiques. Els populars han votat en contra a la proposta de resolució al costat de ciutadans i els socialistes. Durant el debat d’aquest punt de l’odre del dia, el Saló de Sessions ha estat ple de manifestants amb rètols de “El padró és un dret de tots els ciutadans de Mataró”.

Informa: M.Gómez/ C.Mora/ O.Debat