Declaració institucional de rebuig a les agressions feixistes

Amb motiu dels successos ocorreguts, el 4 de novembre,  durant i després de la manifestació a Mataró en defensa de la unitat d’Espanya sota el lema “Mataró se queda en España”, la CUP proposa rebutjar les agressions perpetrades per elements feixistes i donar suport a totes les persones que varen ser agredides físicament i verbal; i, en aquest sentit, que l’Ajuntament  es presenti com a acusació contra tots els agressors.
Davant, aquests acords, la Junta de Portaveus, celebrada dilluns, va aprovar la declaració institucional. La proposta va ser aprovada amb els vots a favor de CiU, ERC-MES, VOLEMataró i la CUP*; l’abstenció de PSC* i ICV-EUiA; i el vot en contra de C’s, PP* i PxC.

Per la seva part, Joaquim Fernàndez cap de grup municipal de CiU, destaca que "alguns ho fan en positiu i altres en negatiu, senzillament van a favor de la seva proposta i no en contra de les altres". Francesc Teixidó cap de grup municipal d'ERC-MES apunta que "hi ha una agressivitat que es concreta en episodis violents en persones que no formen part del gruix de la manifestació però sí que les entitats organitzadores no cuiden".
Esteve Martínez cap grup municipal d'ICV-EUiA explica que es van abstenir perquè "volien modificar l'acord segon on es parlava d'exigir responsabilitats penals, i volien canviar-ho per fer explícit que organització i PP es presentessin com a acusació particular contra les agressions".

PxC denuncia que l'alcalde ha impedit presentar una proposta de suport als organitzadors de la manifestació unionista 

La cap del grup municipal de PxC, Mònica Lora, denuncia que l’alcalde de Mataró, David Bote, no ha permès que es porti al ple de novembre una proposta de resolució per donar suport als organitzadors i manifestants de les manifestacions en de la unitat d’Espanya del passat 7 d’octubre i 4 de novembre. Un recolzament que Lora demana després del que, segons les seves paraules, es produís una criminalització per part de grups municipals i periodistes vers als assistents.

Segons Lora, David Bote va esgrimir que no es tractava d’un tema municipal i, per tant, no podia passar per ple. L’alternativa que va oferir Bote va ser que es passés per Junta de Portaveus com a Declaració Institucional. Lora, però, afirma que la seva voluntat era que passés pel ple perquè tota la ciutat pogués presenciar el debat en comptes de fer-lo a porta tancada. 

Ara, la cap del grup municipal de PxC està a l’espera d’un informe del secretari municipal que dictamini per quins motius el text no pot ser tractat com a Proposta de Ressolució.

Informa: M. Mir / S. Ruiz