Declaració per a impedir l’augment del preu de l’aigua

ple

Recuperar la gestió pública de la xarxa Ter-Llobregat, recentment privatitzada, és un dels objectius de l’Ajuntament de Mataró per tal d’impedir l’augment del preu de l’aigua.  En una Declaració Institucional impulsada per ICV-EUiA i el Partit dels Socialistes i aprovada per Junta de Portaveus aquesta setmana, es reclama a la Generalitat de Catalunya i a la Conselleria de Territori i Sostenibilitat que es presenti un pla per recuperar la gestió pública d’aquesta xarxa d’aigua i un calendari d’actuacions per poder-ho tirar endavant. 

Per unanimitat es torna a instar a la Generalitat i a l’Estat Espanyol posar en marxa polítiques d’habitatge. Segons el grup proposant, Volem Mataró, a la ciutat en aquests moments caldrien 2.234 habitatges per donar resposta a la necessitat habitacional a les famílies més vulnerables. És per això que, segons l’Ajuntament i amb aquesta aprovació, cal establir, potenciar i coordinar de forma estratègica al llarg del territori català promocions urbanístiques d’habitatge oficial, i tenir present pels propers pressupostos inversions en polítiques d’habitatge que desenvolupin diferents projectes per incentivar-lo. 

En la Junta de Portaveus també es va aprovar una declaració en defensa de la justícia en català impulsada pels grups municipals de CiU i la CUP. Amb el rebuig de Plataforma per Catalunya i l’abstenció de Ciutadans i els populars també es va aprovar una moció en suport a Proactiva Open Arms. 

Informa: M.Gómez/ O.Debat