Debat públic per crear un front d’esquerres rupturista per les municipals del 2019

La CUP Mataró, Volem Mataró i plataforma Som Alternativa, creada per Albano Dante Fachín, han iniciat aquest cap de setmana un debat públic per crear un front d’esquerres rupturista per a les eleccions municipals del 2019. La primera sessió va tenir lloc aquest dissabte al matí al Passeig del Callao i va comptar amb la participació els regidors de la CUP Juli Cuéllar i Carme Polvillo i la regidora de Volem Mataró Montse Morón, a més d’Albano Dante Fachín i de l’ex alcaldessa de Badalona Dolors Sabater. Una confluència que es farà efectiva si les bases ho decideixen. Tot i això, els dos grups amb representació al consistori mataroní destaquen que la seva prioritat és que es produeixi un canvi a la política local, desbancant el PSC del govern local i creant una aliança que asseguren que seria “veritablement” d’esquerres.

Una unitat que de fer-se efectiva l’impulsor de Som Alternativa, Albano Dante Fachín, no descarta que sigui en forma de candidatura única o a través d’un pacte postelectoral, sempre en funció del que decideixin les bases que és millor per la ciutat. Fachín també demana recuperar l’esperit de l’1 d’octubre, en què assegura que el menys important era la ideologia de tothom qui participava. 

Durant l’acte, l’exalcaldessa de Badalona Dolors Sabater va explicar la seva experiència amb el pacte electoral acordat per tenir un govern d’esquerres al consistori badaloní.