David Bote renova l’alcaldia a l’Ajuntament de Mataró

El socialista David Bote ha estat investit Alcalde de Mataró pels propers quatre anys. Bote ha jurat el càrrec aquest migdia i ha rebut la vara i banda que caracteritza aquesta responsabilitat. S’ha proclamat alcalde amb majoria absoluta després de rebre el suport de la formació d’En Comú Podem amb la qui governaran conjuntament aquest proper mandat.

Bote ha parlat de quinze prioritats que, ha dit, “traçaran el camí de la ciutat”. Així, ha destacat la feina per obtenir més recursos per incentivar l’activitat econòmica, la innovació amb el desplegament del districte Tecnocampus, millorar la neteja i impulsar el civisme o la seva aposta per la convivència i la seguretat. També ha parlat de la igualtat d’oportunitats, les polítiques d’habitatge, l’atenció sanitària o l’educació. No s’ha deixat tampoc l’atenció a la gent gran, la igualtat entre homes i dones, la visió social de l’espai públic, la cultura, l’economia circular, la modernització de l’administració o la promoció de ciutat. Amb tot, ha volgut remarcar que per ell, “la política s’ha de fer amb la gent i des de la confiança” i que per això, ha assegurat, “la política ha de tenir al ciutadà, a la persona, al centre” de les prioritats de la ciutat.

Rosa Guanyabens i Carles Porta han estat les dues persones que han conformat la mesa d’edat, com a la persona més gran i més jove del consistori, i que han moderat tota la sessió. Una sessió en la que tampoc hi ha faltat discurs polític, principalment pels líders de l’oposició. El més extens ha estat Francesc Teixidó, portaveu d’ERC-MES, que ha assegurat que Mataró necessita un govern amb visió de futur i de ciutat i que des de l’oposició treballaran pensant en “projectes per a tothom” perquè tots els ciutadans “se’ls puguin sentir seus”. Alfons Canela de Junts per Mataró també ha intervingut amb un discurs breu en el que ha demanat als qui governen que “tinguin en compte la pluralitat dels regidors que són al ple”. L’última en parlar ha estat Cristina Sancho, líder de Ciutadans, que a més de destacar que el govern format “no suposa progrés” ni “una aposta clara per la reactivació econòmica”, ha recordat que és l’única líder dona del consistori.

La part més anecdòtica ha arribat durant el jurament o promesa al càrrec per part dels regidors quan els d’ERC-MES han utilitzat una formula diferent i han dit que ho feien “Per imperatiu legal” però també “per la llibertat de les persones preses i exiliades polítiques i per una Catalunya independent i republicana”. Sancho de Ciutadans ha interromput aquest moment, just després que ho fes Francesc Teixidó i s’ha referit a diversos articles legals segons els quals, deia, la fórmula que han fet servir no era vàlida. La presidenta de la Mesa li ha respòs que ho faria constar en l’acta de la sessió d’avui.  

El Ple de constitució de l’Ajuntament, en el que també han assistit de públic els quatre alcaldes que ha tingut la ciutat de Mataró des de la recuperació de la democràcia, ara fa 40 anys, ha conclòs amb una foto de tots els regidors ja oficialment al càrrec i en els propers dies es farà públic el cartipàs municipal que no s’ha presentat durant la sessió d’avui.

 

M.Gómez / P.Andreu