Dante Fachin diu que Som Alternativa vol aportar idees noves perquè Catalunya evolucioni

La seu de VOLEMataró ha acollit aquest dijous una trobada organitzada per la nova plataforma Som Alternativa, integrada per votants d’esquerres que han estat simpatitzants de Podem i que ara volen seguir treballant en comú per canviar les coses a Catalunya.  Entre els assistents, hi havia l’impulsor de Som Alternativa, Albano Dante Fachin, qui el novembre passat va dimitir com a secretari general de Podem Catalunya, per discrepàncies amb la direcció del partit. Segons Dante Fachin, Som Alternativa no es presentarà a les eleccions del 21 de desembre, però sí que farà tot el possible per aportar idees noves que permetin evolucionar en una Catalunya que està vivint "un moment excepcional". 

La líder de VOLEMataró, Montse Morón, va dimitir també el mes passat com a secretària general de la formació local, precisament, pel tracte que se li ha donat a Dante Fachín, com va dir en el seu moment. Morón va insistir que ara es tracta de "posar sobre la taula idees noves i omplir de continguts un projecte rupturista que es va iniciar amb Podem" i que integri tambés les entitats. 

Som Alternativa, que té com a lema ‘ Una alternativa insubmisa i constituent’, es basa en la idea que dividir Catalunya entre independentistes i no independentistes és assumir el relat del bloc del 155’. I amb aquesta idea vol arribar a tot el territori català abans de les eleccions del 21 de desembre.

Informen: B. Doñate / J. Masriera