C's proposa mesures per minimitzar l'impacte socioeconòmic del COVID-19 a Mataró

El grup municipal de Ciutadans ha presentat diverses propostes per fer front a les conseqüències econòmiques i socials derivades del COVID-19 a Mataró. Així ho ha fet públic a través d'un comunicat, on també explica que totes les propostes es fan "des de la lleialtat i amb voluntat de consens". Entre les mesures proposades destaquen la creació d'un fons extraordinari d'ajudes als afectats o la creació d'una finestreta única de suport a comerciants, restauradors, PIMES i autònoms. El document també planteja l'aprovació de carències de pagament i exempcions fiscals de tributs municipals, així com de les taxes d'ocupació de via pública mentre l'activitat segueixi aturada. Aquestes últimes mesures ja van ser anunciades pel govern fa escassos dies.

Pel que fa a les mesures de tipus social, la portaveu de Ciutadans, Cristina Sancho, ha comentat que es proposa crear un servei a domicili de caràcter temporal per "assegurar cobrir les necessitats bàsiques i urgents de les persones grans". També insisteixen en la necessitat que es garanteixin les mesures sanitàries en el servei de transport públic que depèn de l'Ajuntament.

Finalment, també des de la formació taronja demanen que s'estableixi un telèfon d'atenció al públic municipal gratuït per resoldre dubtes i fer acompanyament als ciutadans.

Informa: A.Gual