Construiran una escullera per garantir la circulació de trens en cas de temporal

Adif ha presentat un projecte per reforçar l’escullera que protegeix les vies del tren de la línia de Rodalies al seu pas per Mataró. Un plantejament aprovat pel Ministeri de Foment que hauria de servir per millorar la seguretat del pas del tren i evitar que en temporals i episodis d’onades la circulació es veiés afectada. Es tracta d’un problema que ve de lluny per la proximitat de les vies del tren amb el mar. Ho ha explicat l’alcalde David Bote que assegura que l’Ajuntament està acabant de tancar els detalls amb Adif i que el projecte es concretarà en els propers mesos.

L’ajuntament es mostra satisfet pel projecte que ha posat sobre la taula Adif perquè implica més protecció de la via del tren, que estalviaria moltes aturades i endarreriments que afecten els usuaris del transport. L’alcalde David Bote ha apuntat que des del consistori es treballa amb Adif perquè en aquest procés la ciutat hi guanyi un passeig al litoral que resseguiria la via del tren. Ara per ara però hi hauria discrepàncies entre les dues parts sobre quina hauria de ser l’amplada d’aquest nou passeig que connectaria Mataró amb Cabrera.

L’opció de reforçar les esculleres ja es va posar sobre la taula ara fa 7 anys. En aquell moment el president d’Adif plantejava aquesta possibilitat davant la reclamació de l’alcalde en aquells moments Joan Antoni Baron de reforçar l’escullera. 

 

Temporal de vent i onades

El vent que bufa amb força des d’aquesta matinada ha provocat desperfectes a la via pública, en equipaments esportius i vehicles estacionats al carrer. Fins a nou sortides han efectuat els bombers de Mataró des des ¾ de 5 fins a les 8 del matí. Les fortes ratxes que segons el servei de meteorologia del Consell Comarcal podien superar els 74 km/h han arrencat planxes d’alumini, al carrer major i a la plaça de la Pepa Maca; han fet caure tendals a la via pública, al carrer Vista Alegre, a la Creu d’en Fims, un d’ells ha trencat el vidre d’una furgoneta estacionada al carrer; ha caigut la tanca d’una obra a la Ronda Cervantes i ha aixecat les plaques del sostre del poliesportiu que hi ha a l’avinguda del Corregiment. Els arbres també han quedat afectats pel vent.

Són algunes de les conseqüències del temporal de vent i onatge que afecta Mataró des d’ahir. De fet, des del migdia de dijous estan tallats els accessos als espigons del Callao i del Port a causa de les fortes onades. També es manté prohibit l'accés al tram entre l'entrada per l'Avinguda Ernest Lluch i la rotonda dels pescadors. Des de l’ajuntament es demana prudència i respectar els tancaments. Un temporal que, ahir dijous, ja va provocar retards a la línia R1 de Rodalies entre Vilassar de Mar i Mataró.  De fet, en aquest tram es circulava únicament per una via. Els trens poden aturar-se més temps de l'habitual en apropar-se al punt afectat. Segons el Servei Meteorològic del Consell Comarcal del Maresme les onades han arribat a superar els dos metres com a conseqüència del temporal que afecta la Costa Brava.

 

Informa: C.Sánchez / C.Salad