Congelats els principals tributs pel 2019 i nous títols al Mataró Bus

ple ordenances
Fotografia: Mataró Audiovisual

Aprovades definitivament les ordenances fiscals per l’any vinent. La sessió extraordinària, que s’ha allargat poc més d’una hora, ha posat sobre la taula les modificacions que ha presentat el govern respecte als principals tributs, impostos, preus públics i tarifes. 

Modificacions que han fet canviar el vot d’ICV-EUiA i el de la regidora Saray Martínez cap a la votació favorable i la regidora de Plataforma per Catalunya, Mònica Lora, cap al vot en contra. Totes dues formacions s’havien situat a l’abstenció en la primera volta de votacions. El govern ha incorporat al·legacions que, el regidor de Serveis Centrals, Juan Carlos Jerez, ha assegurat que són les que no repercuteixen negativament en els drets dels contribuents i les que suposen menys ingressos.

En línies generals els rebuts dels principals tributs es congelen com és el cas de la taxa de la brossa domiciliària, l’IBI, l’IAE o les Plusvàlues. Únicament s’aplicarà l’increment de l’IPC dels preus públics (1,8 %) –excepte els preus d’ensenyament, cultura i recollida de residus- i de la taxa de cementiris (2,3 %). També es manté la recuperació progressiva de la taxa de guals. Així doncs, un contribuent mig que pagui els principals rebuts pagarà en total d’uns 3,9€ més que aquest any.

Unes ordenances que han volgut centrar-se especialment en la mobilitat i per això a partir de l’1 de gener de 2019 es crearan dos títols per a usuaris del Mataró Bus: el que s’anomenarà la T-10 monomodal, un 20 per cent més econòmica que l’actual, i la T-Rosa pensada especialment per a jubilats a un preu de 6,60 euros. Pel que fa a la zona blava, s’ha aprovat que sigui gratuïta per als vehicles elèctrics i tal i com també constava a la votació inicial es crea el nou concepte de tributació per a zones de càrregues i descarregues i reserves d’estacionament. El Ple Extraordinari ha acabat amb la votació  d’un darrer punt inclòs a la Direcció de Recursos Humans: la plantilla i relació de llocs de treball de Mataró Audiovisual per a l’any 2019.

Informa: M.Gómez/ O.Debat

Tags: