Concentració a Mataró per la llibertat de Pablo Hasél

La protesta va tenir lloc dissabte a la tarda davant l'Ajuntament i va voler ser un clam per la llibertat d'expressió

Concentració per la llibertat del raper lleidatà Pablo Hasél la que es va viure davant l'Ajuntament de Mataró dissabte a la tarda. L'acte, convocat per diverses organitzacions, va comptar amb actuacions de rap just davant de la casa consistorial. També es va llegir un manifest i es van desplegar pancartes reclamant la llibertat de Hasél.

La protesta, però, també va voler ser un clam a favor de la llibertat d'expressió i de les llibertats individuals i col·lectives tal com explicava Jordi Monetti, un dels participants en l'acció.

Pablo Hasél està condemnat a 9 mesos de presó a causa de les lletres de les seves cançons i piulades que va fer a Twitter. Amb tot, el raper podria estar-se fins a dos anys i mig entre reixes a causa de les multes econòmiques que s'inclouen en la condemna i que Hasél no liquidarà.

Els delictes pels quals se l'ha condemnat són: injúries a la corona, enaltiment del terrorisme i injúries a les institucions de l'Estat. El passat 29 de gener l'Audiència Nacional va dictaminar el seu ingrés a presó, i se li va donar un termini de 10 dies perquè ho fes. Hasél, no obstant això, ja va anunciar en el seu moment que no fugirà, però que tampoc s'entregarà.

A banda de Mataró dissabte a la tarda també es van fer concentracions per reclamar la llibertat del raper lleidatà en altres municipis com Barcelona, Tarragona, Granollers, Vilafranca del Penedès o Palma.