Concentració davant l’Ajuntament en suport al poble sahrauí

El motiu de l’acte, capitanejat per l’associació Wilaia Mataró, era protestar per les recents operacions de l’exèrcit del Marroc en territori controlat pels sahrauís al Sàhara Occidental.

Foto: Mataró Audiovisual

Un grup de persones es va concentrar dilluns al vespre davant l'Ajuntament de Mataró per donar suport al poble sahrauí sota el paraigua de l'associació Wilaia Mataró. La intenció dels manifestants era posar de manifest i protestar pels esdeveniments que en les darreres setmanes han ocorregut a la zona. I és que l'exèrcit marroquí va entrar a l'extrem sud del Sàhara Occidental per desactivar el bloqueig de la frontera que mantenia un grup de simpatitzants del Front Polisario, els independentistes sahrauís.

En aquesta operació, les forces armades marroquines van fer un passadís de cinc quilòmetres per permetre la circulació de camions i altres vehicles entre la duana marroquina i la frontera de Mauritània. Aquesta actuació va fer témer que es trenqués l'alto al foc que hi ha a la zona des del 1991.

Precisament el president de Wilaia, Toni Guirao va aprofitar per denunciar aquests fets.

Els concentrats van exhibir pancartes i banderes de la República Àrab Sahrauí. Segons l'associació. l'acte també va servir per demanar que es celebri el referèndum a la zona que l'ONU promou des dels anys 60.