Comunitats autònomes i Sanitat segueixen negociant les recomanacions per Nadal

Es vol arribar a unes recomanacions consensuades entre el Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes que cada territori pugui adaptar en funció de la seva situació

El Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes segueixen treballant per determinar les recomanacions de mobilitat i de trobades hi haurà durant les festes de Nadal. Segons va explicar aquest dimecres el ministre de Sanitat, Salvador Illa, després del Consell Interterritorial de Salut, totes les parts volen arribar a un consens. Tot i això, el ministre de Sanitat remarcava que el document que s’està elaborant són només unes recomanacions i cada territori les podrà aplicar en funció de la seva situació.

Aquesta setmana es filtrava a la premsa que la intenció de l’executiu espanyol per aquest Nadal és permetre reunions familiars de màxim 6 persones i que el toc de queda comenci a la 1 de la matinada la Nit de Nadal i la Nit de Cap d’Any. En canvi, si Catalunya arriba al tram 3 del pla de desescalada aprovat la setmana passada per la Generalitat, la previsió és que es puguin permetre les reunions de 10 persones com a màxim, no hi hagi confinaments perimetrals i el toc de queda es mantingui com fins ara de 10 de la nit a 6 del matí.  

El ministre de Sanitat no va valorar cap de les opcions plantejades en pro d’arribar a una decisió consensuada. El que sí que va traslladar és la preocupació existent que hi ha perquè les dades epidemiològiques encara són elevades. Per això demana prudència a la ciutadania.

Dimecres vinent el Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes es tornaran a reunir en el marc del Consell Interterritorial de Salut per arribar a un acord per determinar les mesures a seguir aquest Nadal.

 

Informa: S.Ruiz