Compromís per reduir l'ús de plàstics a Mataró

Mataró reduirà els residus plàstics en bars, restaurants i equipaments municipals de la ciutat. Aquest és el compromís de l’Ajuntament que, per acomplir l’objectiu establert per la Comissió Europea de cara al 2030, establirà un protocol d’actuacions i un calendari per fer efectiu el compromís. Es tracta d’una Proposta de resolució presentada per ICV-EUiA i la regidora Anna Caballero que vol que la ciutat treballi per reduir el plàstics, ja que segons argumenten, Espanya només recicla el 50% del total dels plàstics que es generen. A més, acostumen a ser plàstics d’un sol us i cal treballar per reduir-lo, perquè segons expliquen, està previst que l’any 2020, s’arribi a una producció mundial de 500 milions de tones de plàstic.

Per això, la ciutat s’impulsarà una campanya de conscienciació per reduir els plàstics d’un sol us en la hostaleria i restauració i fer possible que tots els envasos de plàstic siguin reutilitzables o reciclables.

A més, el consistori també es compromet a crear una comissió de treball en un màxim de tres mesos, integrada per un regidor de cada grup municipal, els no adscrits i qualsevol ciutadà interessat. L’objectiu és actualitzar el Pla Local de Prevenció de Residus. La intenció és que les conclusions a les què arribi aquesta comissió es facin públiques el primer trimestre del 2019.

Informa: M.Rodríguez