Comença la campanya per a les Eleccions Generals del 10N

eleccions generals
Foto: Mataró Audiovisual

Aquesta nit comença la campanya electoral per a les pròximes eleccions generals. Una campanya que serà més curta de l'habitual, de només 8 dies, tal i com indica la LOREG que s'ha de fer en el cas que es repeteixin eleccions.

Una campanya que també serà atípica pel seu començament, en plena nit de castanyada i a l'entrada del pont de Tots Sants. A Mataró, s'espera que l'impacte de la campanya sigui més aviat baix, amb els tradicionals cartells, però amb pocs actes de gran format. Les formacions amb representació al consistori: ERC, PSC, Junts per Mataró, Ciutadans i En Comú Podem, coincideixen a l'afirmar que la campanya a la ciutat s'articularà sobretot amb carpes al carrer i la celebració de petits actes. Tot i així si que  el PSC espera la presència de Miquel Iceta, primer secretari del PSC a Catalunya, serà dissabte al migdia en una visita al barri de Cerdanyola, mentre que en Comú Podem ja té confirmat un acte amb la número 2 a les generals Aina Vidal i la candidata comarcal Maria Freixanet, que serà dilluns a 2/4 de 7 del vespre al Cafè de Mar.  ERC per la seva banda, ja va portar a la ciutat a la diputada Najat Driourech i la número 2 al congrés, Carlonia Telechea, aquest passat dilluns, mentre que Junts per Mataró i Ciutadans estan pendents de poder tancar un acte amb algun membre de la llista del congrés.

Unes eleccions que arriben 6 mesos després de les anteriors, celebrades el passat 28 d'abril i que van situar al socialista Pedro Sánchez com a guanyador. Després que aquest no pogués aprovar els pressupostos i davant la dificultat de formar govern, aquestes eleccions ara es repeteixen i ho fan en un moment on la sentencia del procés marca l’actualitat política.

Informa: A.Gual