Ciutadans pacta amb el govern tirar endavant els Pressupostos

El Pressupost general de l’Ajuntament per aquest 2019 prosperarà aquesta tarda gràcies, en part, a l’acord signat unes hores abans per part de Ciutadans i el propi govern. Asseguren que és “necessària” l’aprovació d’aquests números perquè es doni resposta a les mancances  de la ciutat i de l’administració. És per això que han plantejat diferents modificacions, millores i puntualitzacions respecte a l’aprovació inicial del pressupost. Per exemple Ciutadans ha aconseguit que pràcticament 5 mil metres quadrats construïts de l’edifici del Rengle passis a formar part del Parc Tecnològic del Tecnocampus. També que es materialitzin les actuacions que consten al Pla estratègic del Port de Mataró. Així 520 mil euros podrien destinar-se a reactivar la zona comercial. Un dels punts en què des de Ciutadans n’han fet més bandera és amb la partida d’inversió de 150 mil euros que han aconseguit pel Pla de Promoció de Ciutat d’aquest any concentrat en la primera fase del Projecte del Mar en Valors. Una proposta que creuen que ha de servir per seguir venent Mataró més enllà de la ciutat.

Des del govern han valorat molt positivament l’acord que permet fer prosperar dels números d’aquest any. De fet, l’alcalde David Bote, que ha comparegut amb el regidor de Serveis Centrals, Juan Carlos Jerez, i el líder de Ciutadans, ha volgut remarcar el seu “compromís amb la ciutat” que els ha permès, ha dit, “estar a l’alçada” dels ciutadans.

Entre els acords també s’ha posat sobre la taula el projecte de millora del polígon Mata-Rocafonda, les actuacions del Pla d’Impuls del Centre Històric amb el projecte vinculat a l’Illa de Can Cruzate o les bases per a les subvencions de projectes que a iniciativa de persones i empreses es fomenti la imatge i la promoció de la ciutat.

Informa: M.Gómez / J.Peñaranda

Tags: