Ciutadans demana a la Generalitat més Mossos per a Mataró

Ciutadans demana a la Generalitat més Mossos per a Mataró

El grup parlamentari de Ciutadans reclama a la Generalitat un augment permanent dels efectius de Mossos d'Esquadra de la comissaria de Mataró i que es millori la coordinació entre tots els cossos policials. El diputat de Ciutadans al Parlament i president de la Comissió d'Interior Matías Alonso afirma que aquests dos punts són necessaris per incrementar la presència policial al carrer i d'aquesta manera reduir la sensació d'inseguretat provocada per l'augment de delictes de les últimes setmanes. Per això, aquest matí, la formació ha presentat una Proposta de Resolució a la Comissió d'Interior per tal que la Conselleria arbitri els mecanismes necessaris per rebaixar la inseguretat de Mataró i altres municipis del litoral català.

En l'àmbit local, la cap del grup municipal de Ciutadans, Cristina Sancho, demana que es faci un Ple Extraordinari per debatre públicament sobre la seguretat de la ciutat i que s'elabori un Pla Integral de Seguretat. A través d'aquest Pla creu que s'hauria d'establir un increment d'agents de Policia Local i Mossos d'Esquadra, la instal·lació de més càmeres de seguretat i la creació d'una agrupació de voluntaris de Protecció Civil. Sancho també considera necessari que es revisi i es faci complir l'ordenança de civisme.

Des de Ciutadans també creuen necessari que es modifiqui la legislació estatal per accelerar el desallotjament de pisos ocupats i per endurir les penes pels delinqüents reincidents.

 

Informa: S.Ruiz