CiU, ERC, VOLEM, CUP i ICV presenten una declaració institucional per condemnar unes paraules de Federico Jiménez Losantos

CiU, ERC, VOLEMataró, la CUP i ICV presenten conjuntament una declaració institucional per condemnar les paraules del locutor de EsRadio Federico Jiménez Losantos després que un tribunal alemany decidís desestimar les acusacions de Carles Puigdemont per rebel·lió. Les formacions de l'oposició consideren aquestes declaracions un greu atemptat a la convivència i una crida a la violència. En aquesta intervenció Losantos va amenaçar els ciutadans d’Alemanya i va fer una crida a la violència i a l’odi, aquesta declaració va ser aprovada en junta de portaveus i aprovada amb el vot a favor d’aquestes 5 formacions, les abstencions de PSC, PP i PxC i el vot en contra de C’s.

Des d'aquests grups de l'oposició també posen de relleu en aquesta declaració institucional la diferència en el tractament d'aquestes manifestacions, que a hores d'ara no han tingut cap conseqüència, en comparació amb les acusacions de delictes d'odi que han portat a presó a artistes o afectat a independentistes i membres dels CDR. També lamenten que Losantos faci ús d'un mitjà de comunicació per fer difusió d'aquestes paraules i consideren que tot plegat és una mostra que tant l'estat espanyol com els mitjans públics menteixen descaradament i contribueixen al trencament de la convivència.

La declaració institucional insta la fiscalia que actuï d’ofici contra les expressions que consideren que constitueixen un delicte d’odi i d’enaltiment a la violència. També insten al Col·legi de Periodistes de Catalunya i a la Federació d’Associacions de Periodistes d’Espanya (FAPE) a fer un pronunciament inequívoc contra una expressió pública que malmet la imatge de la professió periodística, pel procedir habitual. D'altra banda, ja s'ha anunciat que aquestes declaracions de Losantos seran estudiades pel Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) i també per part de la policia alemanya.

 

Informa: C.Sànchez/ O.Debat