Centenars de persones se sumen a l'acte institucional de la Diada

Ball d'homenatge inerpretat pels Mestres del Gai Saber en presència dels membres del consistori. Foto: P.A.

Més de 300 persones s’han donat cita, aquest matí, davant el monòlit a Rafael Casanova, on s’ha celebrat l’acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya. Entitats de la ciutat, sindicats i partits polítics han assistit i fet les seves ofrenes florals davant del monument erigit per recordar i homenatjar els defensors de les llibertats de Catalunya. L’acte ha estat precedit pel ‘Cant del Poble’ i ‘Els Segadors’, himne nacional de Catalunya, que han entonat el Cor Madrigalista de Mataró.
La majoria de grups municipals del  consistori (s’han absentat els regidors de PP, C’s i PxC) han fet l’ofrena institucional, encapçalats per l’alcalde David Bote. Com en anys anteriors, entitats de tot tipus han fet la seva ofrena floral i moltes s’han adherit al manifest unitari signat per Òmnium Cultural. Un text que ha llegit el president de l’entitat a Mataró, Carles Estapé, en el que es remarca la situació de dificultats i incerteses que viu Catalunya. Un temps convuls, diu el text, en el que “les entitats signants volem mostrar la nostra voluntat de renovar el compromís de construir un país millor”. 
Els últims a prendre la paraula han estat els sindicats i els partits polítics.
L’acte s’ha clos a les 12h del migdia. S’ha pogut escoltar en directe per Mataró Ràdio i es podrà veure, en diferit, per Mataró Televisió a les 15.30h, a les 19h i a les 22h.

Informa: Cristina Salad