Centenars de mataronins reclamen de nou la llibertat dels "Jordis"

Centenars de persones es concentraven  ahir al vespre a les portes de l’Ajuntament per tornar a reclamar la llibertat dels "Jordis" i els polítics empresonats. Una concentració, que coincidia amb el dia que es complien tres mesos de l'empresonament de Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural i Jordi Sànchez, president de l’ANC,  a la presó madrilenya de Soto del Real. Sota el lema “Som gent de pau: llibertat” els manifestants van tornar a reclamar l'alliberació dels presos polítics.

Carles Estapé, president d'Òmnium Cultural Mataró-Maresme, explicava a micròfons de Mataró Audiovisual, que ha pogut parlar amb persones del secretariat nacional, més properes als "Jordis" i que li han comunicat que aquests es troben bé, amb  ganes de tirar endavant. Així ho ha afirmava també Edurad Huertos, membre de la Comissió permanent de l'ANC, que declarava, que tot i la dificultat de la situació es troben animats.

Aquesta concentració se sumava a les que es van fer a diverses ciutats catalanes, en motiu d’aquests 3 mesos de presó preventiva. La mobilització central es va fer a Barcelona. Va arrencar des de 5 punts diferents de la ciutat i va acabar a les portes del Tribunal Superior de Justícia.

Informa: C.Salad/ A.Gual/ B.Doñate/ J.Masriera