Cap de les dues propostes de resolució del Ple d’octubre prosperen

El Ple Municipal d’aquest mes d’octubre no va aprovar cap les dues propostes de resolució que van presentar els grups d’ERC-MES i de Ciutadans.

Per una banda, els republicans plantejaven crear un pressupost municipal amb base zero per eliminar partides “supèrflues o rutinàries” i poder destinar-les a altres projectes o inversions. Una proposta que va rebre els vots favorables dels 8 regidors d’ERC-MES, les abstencions de Junts per Mataró i Ciutadans i la negativa dels 14 regidors de govern. El regidor d’Administració, Juan Carlos Jerez, explicava durant la sessió plenària que tot i compartir els objectius amb els republicans, consideren que l’eina per aconseguir-los no és la més adequada. De fet, va assegurar que hi ha en marxa un grup de treball per millorar l’eficiència de l’administració i que s’està acabant de confeccionar l’Informe socioeconòmic i fiscal de Mataró. Jerez va convidar als grups municipals a crear una comissió especial per redefinir el marc fiscal i pressupostari de la ciutat un cop es coneguin els resultats del grup de treball i de l’informe.

Ciutadans, per la seva banda, proposava que els aparcaments públics i les zones blaves de la ciutat siguin gratuïts durant la primera mitja hora d’estacionament amb l’objectiu de revitalitzar el comerç de la ciutat. La proposta, però, va rebre els vots en contra de la resta de grups municipals, al·legant que la mesura que s’ha de debatre en el marc del Pla de Mobilitat. En aquest sentit, es va pronunciar Juan Carlos Jerez, com a regidor de Mobilitat. Segons Jerez aquesta mesura tindria repercussió en d’altres com el Pla de Mobilitat, el Pla d’Impuls del Centre o la Taula de Comerç, motiu pel qual considera que s’ha de debatre amb altres actors i no en un Ple.

Aquestes van ser les dues úniques Propostes de Resolució que es van portar al Ple Ordinari d’aquest mes d’octubre.

Informa: S.Ruiz / C.Mora / J.Monfort