Canela demanarà als militants del PDeCAT si volen trencar el pacte amb el PSC

El PDeCAT de Mataró puja el to al voltant del referèndum de l’1 d’octubre. La militància decidirà si es manté o no el pacte de govern a l'Ajuntament de Mataró amb el PSC, segons ha confirmat el president del Partit Demòcrata a la ciutat, Alfons Canela. Fa uns dies el mateix Canela va advertir que si el PSC no col·laborava en la cessió d'espais per fer les votacions, difícilment es mantindria el pacte de govern entre CiU i els socialistes. Ara, Canela assegura que sotmetrà a votació la militància del PDeCAT perquè decideixin si s'han de mantenir al govern.

Els socialistes recorden que el pacte de govern de Mataró permet que el PSC i CiU defensin posicionaments diferents en temes nacionals. Per això, consideren que el referèndum independentista de l’1 d’octubre no ha de ser motiu per trencar el pacte. El secretari d’organització del PSC, Juan Carlos Jerez, ja va explicar que el govern del socialista David Bote cedirà equipaments municipals per fer les votacions, només si es convoca un referèndum de manera legal, perquè aleshores haurà de fer el que marqui la Llei.

Precisament, en el proper Ple municipal, el de setembre, es debatrà una proposta dels grups de CiU, ERC-MES i la CUP per demanar que l'Ajuntament col·labori amb el Govern de la Generalitat en l'organització del referèndum.