Budó: "El govern de Catalunya no donarà suport a la nova pròrroga de l'estat d'alarma"

A la roda de premsa habitual de cada migdia del govern de la Generalitat, la portaveu i Consellera de Presidència, Meritxell Budó, ha anunciat una nova negativa a la recent pròrroga anunciada pel president Pedro Sánchez. Budó ha explicat que si aquesta prolongació de l’estat d’alarma ‘significa que estarem un mes més amb les competències manllevades, el govern de Catalunya no hi podrà donar suport’.

D’altra banda, la Consellera de Presidència ha comunicat que en aquests moments el PROCICAT està treballant amb un pla de desconfinament per a escoles, colònies, esplais i casals d’estiu. La voluntat del govern és garantir que els pares que tornin a la feina durant l’estiu, tinguin opcions on poder deixar els seus infants. En principi, la proposta hauria de fer-se pública la setmana vinent.

Per la seva banda, el Conseller d’Interior, Miquel Buch ha donat a conèixer 3 noves idees que faran arribar al govern central perquè siguin aprovades i posades en marxa en les properes setmanes. Una d’elles té a veure amb la voluntat de garantir el dret de manifestació durant el confinament. Una altra demana que els esportistes puguin sortir del seu municipi per exercitar-se. La darrera és la de permetre que els municipis de menys de 5.000 habitants puguin obrir els mercats no sedentaris sense limitacions ni de tipus de productes ni de nombre de parades.

Finalment, Alba Vergés, Consellera de Salut ha remarcat que per primera vegada des del mes de març, els hospitals catalans tenen més pacients ingressats per patologies no relacionades amb la COVID-19 que pacients amb el virus. Les xifres són: 299 persones que han donat positiu i 423 ingressats per altres causes. Amb aquestes dades, la Consellera ha volgut subratllar que la pandèmia continua en una fase decreixent a totes les regions sanitàries de Catalunya. Malgrat això, alerta que la ciutadania no pot abaixar la guàrdia i que s’ha de seguir complint les mesures de protecció i seguretat.

Informa: L.Sanmiquel