Buch dimiteix i Calvo haurà de comparèixer davant la fiscalia

Miquel Buch dimiteix com a alcalde de Premià de Mar i com a president de l’Associació Catalana de Municipis, l’ACM. Segons Buch, ho fa per dedicar-se al 100% a la candidatura de Junts per Catalunya. La seva dimissió com a alcalde es farà efectiva al Ple municipal de Premià el proper 13 de desembre, mentre que la seva sortida de l’ACM es farà a mitjan gener.

Buch ja havia comunicat aquesta decisió en el seu cercle més proper el febrer passat, amb la intenció de plegar després del referèndum de l'1 d'octubre. Assegura que deixar l’alcaldia de Premià de Mar no és conseqüència de la seva incorporació  a la llista de Junts per Catalunya per a les eleccions del proper 21 de desembre, on ocupa el  número 22 per Barcelona.

Miquel Buch va arribar a l’alcaldia de Premià de Mar el 2007, quan va haver de substituir l’anterior alcalde, Jaume Batlle, qui va morir en un accident de trànsit a l'N-II.

D’altra banda, l’alcalde d’Argentona, Eudald Calvo, haurà de comparèixer davant la fiscalia per no haver impedit la celebració del referèndum de l’1 d’octubre ni la campanya prèvia. El 5 de desembre està citat a la Ciutat de la Justícia per respondre a les preguntes de la instrucció policial que instrueix la causa. Se l’imputen tres delictes de desobediència, obstrucció a la justícia i prevaricació. En el seu compte personal de Twitter, l’alcalde d’Argentona s’ha defensat de les acusacions, tot afirmant que això és “el que passa quan defenses la democràcia i la llibertat d’expressió.