Bote: "La decisió feta pública per Adif dona resposta a una llarga reivindicació del territori"

El govern celebra la decisió feta pública per Adif, de reparar i reforçar l'escullera en el tram de via que va de Cabrera de Mar a Mataró, per tal d'evitar que el temporal marítim afecti la normal circulació de trens de l'R1. Així ho va fer públic ahir la companyia, que va afirmar que invertiria un total de 12,8 milions d'euros en aquesta acció de millora, que es començarà a executar en els pròxims dies. D'aquesta manera Adif dóna resposta a una antiga reivindicació del territori. Una petició, que com explica l'alcalde, ell mateix havia traslladat a la companyia en les diverses reunions mantingudes.

Explica l'alcalde que aquesta era una de les grans apostes de la ciutat pel que fa a la millora de les instal·lacions ferroviàries. L'altra és el desenvolupament de projecte presentat a finals del mandat passat per reformar l'estació de tren i guanyar un segon accés a l'alçada de la ronda Barceló. Per altra banda, tot i saber que pressupostàriament ara mateix no és possible, l'alcalde afirma que no s'ha de perdre de vista el projecte del tren orbital.

Aquests treballs sobre l'escullera s'executaran en un termini de 9 mesos i es mirarà que durant aquest temps que durin les obres no es vegi afectada la normal circulació de trens. Com explicava Adif en un comunicat enviat aquest dimarts, aquesta acció s'ha considerat prioritària per l'impacte en l'estructura ferroviària i les instal·lacions de seguretat i senyalització dels reiterats episodis de temporal marítim, l'últim els dies 23 i 24 d'octubre, amb ones que van arribar a superar els 3 metres.

Informa: A.Gual

Tags: