Bote es reafirma en un informe del secretari municipal per no col·laborar amb el referèndum

L’alcalde de Mataró, David Bote, continua ferm amb la seva decisió de no cedir espais per al referèndum de l’1 d’octubre. Bote va lliurar aquest dimecres a tots els grups polítics durant la Junta de Portaveus un informe jurídic del secretari general de l'Ajuntament, Manuel Monfort, que determina que el consistori no pot col·laborar amb l'organització del referèndum. L’informe explicita que "les autoritats locals han d'abstenir-se de participar en qualsevol iniciativa o activitat relacionada amb el referèndum amb advertiment d'incórrer en cas penal en cas d'incompliment". 

A més d'informar als grups municipals d'aquest document, l'alcalde també els ha fet saber que ha contestat la carta que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el vicepresident, Oriol Junqueras, ha fet arribar a tots els batlles de Catalunya perquè col·laborin amb el referèndum per a l’autodeterminació. Es tracta d’una petició a la qual Bote ha respost que “resta sense efecte” des del moment que el Tribunal Constitucional va suspendre la citada Llei del Referèndum el passat 7 de setembre.

Dimarts passat, Bote va signar un manifest del PSC per "fer costat", sobretot, a d’altres alcaldes i regidors socialistes que "ho estan passant malament per les amenaces i pressions" rebudes després d’haver anunciat que no col·laboraran amb l’organització del referèndum, com va explicar ahir.

Precisament, els partits que han organitzat el referèndum, el PDeCAT, Esquerra i la CUP, engegaran avui una campanya per explicar el perquè del referèndum i per convèncer els indecisos perquè votin a favor de la independència.