×

Missatge d'error

Notice: Undefined index: und a include() (línia 84 de /var/www/vhosts/mataroaudiovisual.cat/httpsdocs/sites/all/themes/mataroaudiovisual07/templates/node/node.tpl.php).

Bote demana reunir-se amb Vergés per fer seguiment de la COVID-19 a la ciutat

salut

L’alcalde de Mataró, David Bote, ha demanat a la consellera de Salut, Alba Vergés, fer una reunió per fer seguiment de la COVID-19 a Mataró. Ho ha fet a través d’una carta adreçada a la consellera on Bote reconeix que en els darrers dies hi ha hagut un augment d’infectats a la capital del Maresme i recalca que la trobada vol servir “per treballar conjuntament i avançar-nos en la lluita contra la pandèmia”. L’alcalde ha enviat aquesta carta després que el Govern de la Generalitat estigui prenent mesures en l’àmbit metropolità per prevenir la propagació dels brots del coronavirus que s’hi han registrat els darrers dies.

En la missiva, l’alcalde Mataró diu que també es planteja “prendre de nou mesures” per intentar evitar la propagació de la pandèmia. En aquest sentit, David Bote comenta que aquestes mesures “haurien de tenir coherència” amb el paquet que l’autoritat sanitària determini en els àmbits territorials contigus a l’àmbit metropolità de Barcelona “donat que existeix una elevada mobilitat i relació en tot l’entorn metropolità de Barcelona”.  El batlle mataroní, a més, considera que les restriccions d’oci i d’esbarjo que es puguin prendre a Barcelona i ciutats del voltant “podrien derivar en un traspàs de persones cap a la segona corona corona metropolitana”, concretament cap a Mataró i El Maresme. Bote argumenta aquest fet assenyalant “les bones comunicacions” que hi ha entre aquestes zones, fet que “podria tenir un efecte pervers em la contenció de la pandèmia”.

L’alcalde també recorda a Vergés que a Mataró no s’ha “baixat la guàrdia”, explicant que hi ha activat el Pla bàsic d’emergència de Protecció Civil en fase d’alerta, i explica es mantenen les reunions periòdiques del comitè tècnic que que gestiona la crisi del coronavirus a la ciutat. Bote també comenta que s’està fent un  seguiment diari dels casos que es detecten a través de les Àrees Bàsiques de Salut del municipi i que s’intenta vetllar  per conèixer la traçabilitat dels contagis i garantir que les persones infectades facin l’aïllament corresponent per evitar que hi hagi transmissió comunitària.

Bote ha publicat aquesta carta al seu perfil de facebook.

Informa: Ll.Arcal/ O.Debat