Bote assegura que cal seguir pensant la contraprogramació de la nit del 25

Bote assegura que cal seguir pensant la contraprogramació de la nit del 25

La nit del 25 de juliol es viu de manera multitudinària a Mataró. De fet, aquest any, al voltant de les 15.000 persones s'han concentrat al centre de la ciutat en el marc del Desvetllament Bellugós. L'acte que es va crear a la platja per descongestionar aquesta Nit Boja però, també ha anat sumant any rere any més assistència, fins al punt que s’ha arribat a qüestionar que compleixi la funció inicial d'aquesta cita alternativa. Precisament, sobre aquesta qüestió s'ha pronunciat l'alcalde David Bote durant l'entrevista amb Mataró Audiovisual el dia de Les Santes. L'alcalde s'ha mostrat partidari de revisar quines accions garanteixen millor la seguretat dels assistents a la festa major i ha assegurat que cal seguir pensant si l'equilibri amb doble escenari amb centre i platja és el més encertat.

Un altre dels elements controvertits d'aquesta festa major de Les Santes ha estat la Juliana. Molts dels assistents al Ball de Requisits van mostrar el seu descontent perquè la beguda típica de la nit del 28 feia un gust diferent a l'habitual. De fet aquest ha estat el primer any que la Juliana ha sobrat. Més de 400 tuits a les xarxes socials reflecteixen el descontent dels mataronins. La regidora de Cultura de l'Ajuntament de Mataró Núria Moreno ha explicat que el canvi és degut a les normes sanitàries que obliguen a industrialitzar el procés perquè s'ajusti als controls exigits.

Des de l'Ajuntament es comprometen, de cara a Les Santes de l'any que ve, a revisar les quantitats i els ingredients per oferir una Juliana el màxim de semblant possible a l'original.