Ballester (CUP): "Les dones han de tenir un paper destacat a la república catalana"

Imatge: El Mirador

Les dones han de tenir un paper destacat a la república catalana. És una de les premisses destacades del programa electoral de la Candidatura d’Unitat Popular i així ho ha destacat la número quatre per Barcelona de la formació, Maria Ballester. Ho ha dit durant la primera de les entrevistes del cicle electoral que engega aquesta casa. Una conversa en la que Ballester ha destacat que sense les dones no hi ha futur. Cal una perspectiva de gènere, en clau feminista, per poder tirar endavant i garantir els drets de les dones de forma transversal. De fet, un dels punts del programa passa per posar en marxa un Observatori de les Violències Masclistes perquè diu que no n’hi ha prou amb promoure lleis sinó que s’ha de vetllar per la seva seguretat i integritat.

En aquest sentit, per la candidata de la CUP és impossible fer polítiques socials, feministes i que protegeixin a les persones en un marc com l’actual dins de l’estat espanyol.

D’altra banda, les últimes enquestes sobre la intenció de vot el 21D auguren un Parlament dividit, amb un empat tècnic entre partits independentistes i partits constitucionalistes. Tot i que Ballester no vol entrar a valorar els resultats de les enquestes ni els pronòstics que fan, la candidata cupaire apunta que estan disposats a entrar al govern de la Generalitat, sempre i quan aquest estigui compromès amb la consecució de la independència. D’altra manera, la seva oposició serà dura i en clau de boicot a les polítiques que no beneficiïn a les persones. 

Dimarts continuarà el cicle d’entrevistes polítiques que s’emeten dins del programa El Mirador amb el candidat del Partit Popular, José Manuel López.

Informa: C.Salad / O. Debat