Atès a l'hospital l'alcalde de Dosrius després d'una càrrega policial

La relativa normalitat amb la que s'ha viscut la jornada electoral pel referèndum a Mataró fins al migdia contrasta amb els diversos incidents que s'han registrat a diversos punts del Maresme. 

L’alcalde de Dosrius, el republicà Marc Bosch, ha hagut de ser atès a l’hospital per les contusions que ha patit arran de l’actuació de la Guàrdia Civil a la vila. Els agents han carregat a l’escola El Castell, col·legi electoral, on s’ha reprès la votació després de la càrrega.

D’altra banda, a Òrrius, han aparegut tres pins talats bloquejant la carretera d’accés al poble. Precisament la plaça de l’ajuntament ha estat punt de concentració davant l’anunci de l’arribada de la Guàrdia Civil.

A Sant Iscle de Vallalta els veïns presents a la seu electoral han denunciat fins a dues càrregues policials a primera hora del matí. En la segona diversos veïns han denunciat l'ús de pilotes de goma, prohibides a Catalunya des del 2014. A Sant Cebrià de Vallalta tambié s'han viscut escenes de tensió quan els cossos policials nacionals han aparegut amb uns 150 antidisturbis i han desmantellat una de les seus electorals del referèndum, Els veïns han denunciat l'ús desmesurat de la força i les destrosses injustificades de portes, vidres i armaris del col·legi.

A Canyamars, poble de 400 habitants amb una sola urna, s'ha rebut també la visita dels cossos policials de l'Estat. L'ús despropocionat de la força i la resistència pacífica han seguit la mateixa tònica que a la resta d'indrets del Maresme.