Arqueres Rebels denuncia conductes masclistes de militants de Jovent Republicà

L’organització juvenil assegura que no ha rebut cap denúncia formal de cap fet d’aquest tipus 

Arqueres Rebels denuncia conductes masclistes de militants de Jovent Republicà

L’Assemblea Feminista de Mataró, coneguda com a Arqueres Rebels a les xarxes socials, exposa actituds i agressions masclistes per part de militants de Jovent Republicà de Mataró. En el comunicat que han fet arribar als mitjans de comunicació assenyalen a alguns militants actuals amb noms i cognoms i afirmen que des de Jovent Republicà s’han encobert sistemàticament aquestes agressions i actituds, que una gran part dels militants coneix.
Exigeixen a Jovent Republicà explicacions sobre els fets, que expulsin els agressors de l’organització i que donin recursos a les dones afectades. Destaquen que a més de masclistes, aquests militants han tingut actituds xenòfobes i racistes amb persones d’altres races, orientació sexual o capacitat mental.
Des de Jovent Republicà asseguren però, que no hi ha cap denúncia formal al respecte i tampoc s’ha iniciat cap protocol intern dins de l’organització, ja que ningú els ha fet arribar cap cas. Des d'aquesta organització, que ha emès un comunicat al respecte, es considera que darrere del comunicat d'Arqueres Rebels "hi ha un intent de difamació i desprestigi" contra Jovent Republicà, assegurant que l'organització "sempre treballa per revertir" situacions com aquesta. En l'escrit, Jovent Republicà també aprofita per recordar que l'organització té "tolerància zero cap al masclisme i la lgtbifòbia" i s'assegura que sempre han actuat "amb rigor i contundència" quan s'ha posat en coneixement seu "qualsevol incompliment" dels valors que defineixen a Jovent Republicà.

Informa: O.Debat