Aprovat el pressupost de 2020 de l’Ajuntament de Mataró amb els vots en contra de l’oposició

ple pressupostos
Fotografia: Mataró Audiovisual

El govern a l’Ajuntament de Mataró, format per PSC i ECP, ha aprovat el pressupost per aquest 2020 tot i el vot en contra de la resta dels partits de l’oposició. Un pressupost que puja fins a 147,6 M € i 176,7 en tot el Grup Ajuntament, uns 2,4 M € menys que el 2019.          

Per al 2020 la inversió prevista puja a uns 20 M €. La partida més gran d’inversió serà per a actuacions a l’espai públic, uns 7 milions (enllumenat o asfaltat i equipaments).

El regidor d’Administració i Bon Govern, Juan Carlos Jerez, ha explicat que l’Ajuntament ha de fer front a un desajust pressupostari de 8,8 M €. Aquest prové de l’augment de sou als funcionaris acordat pel govern de l’estat, i els contractes de neteja i brossa a més del Mataró Bus. Aquest desajust s’afronta amb la pujada general d’impostos ja aprovada, que proporcionarà més de 4 milions, i amb l’aplicació de les mesures de racionalització amb les que s’estalviaran 1,2M €. Jerez ha justificat la retallada en cultura d’aquest 2020 explicant que, durant els últims 5 anys, aquesta partida del pressupost havia augmentat.

Pel que fa a l’oposició, Esquerra - MES ha canviat l’abstenció de l’aprovació inicial per un vot en contra. El seu portaveu, Francesc Teixidó, ha afirmat que no són uns pressupostos de futur amb visió de ciutat, només uns pressupostos de gestió. Demana que es revisi el capítol d’inversions.

Junts per Mataró ha plantejat una esmena a la totalitat d’aquest pressupost. Segons el seu portaveu, Alfons Canela, no són uns números representatius de tota la ciutat. També coincideix amb ERC-MES en la necessitat de revisar les inversions que planteja el pressupost 2020.

Ciutadans ha reiterat els arguments esgrimits en l’aprovació inicial per votar en contra d’aquests pressupostos. Uns comptes que, segons la portaveu de C’s Cristina Sancho castiguen el ciutadà i l’activitat econòmica, justament el contrari del que caldria.

Cal destacar que el govern, així com els partits de Junts x Mataró i Esquerra MES, han compartit que, la incertesa per la crisi del coronavirus, pot fer modificar algunes de les partides d’aquest pressupost durant els propers mesos.

De fet, en compliment de la normativa disposada per la Generalitat, aquest ple extraordinari s’ha fet a porta tancada. La Sala de Sessions de l’Ajuntament  té un aforament per a 100 persones, de manera que només podien formar part de l’acte 1/3 part del màxim d’ocupació permès en aquest espai, unes 33 persones.

Informa: O.Debat

Tags: