Aprovat el nou contracte de la brossa a Mataró

Ha rebut el suport de part de l'oposició

brossa
Foto: Mataró Audiovisual

El ple aprova el nou contracte de la brossa amb els vots a favor del govern, ERC-MES i Junts per Mataró i l'abstenció de Ciutadans. Un nou contracte, que segons el regidor de Transició Ecològica Xesco Gomar vol ser el de tots els grups municipals amb qui s'ha treballat, i està pensat per la Mataró del futur. El contracte, afirma, "preveu elements que estan relacionats amb el medi ambient i el canvi climàtic" i fa una clara aposta per la "sostenibilitat i l'economia circular". Aquest nou contracte té un cost de 55 milions d'euros en 5 anys i és el més important de tot el Grup Ajuntament. Fins ara Mataró destinava 72,93 euros per habitant i any a la recollida de residus, lluny dels 96 euros de ciutats similars com Sabadell, Badalona o Terrassa. 

La posició de Ciutadans vers el nou contracte va ser l'abstenció. Per ordre d'intervenció, de menys representació a més, el partit que lidera Cristina Sancho es va mostrar d'acord amb la necessitat d'un nou contracte de la brossa, així i tot, en l'àmbit econòmic, van mostrar dubtes sobre que aquest sigui el millor moment per tirar endavant un contracte tan costós, que acabarà repercutint, diuen, en cost de la taxa de la brossa.

Per la seva banda, Junts per Mataró va votar a favor de l'aprovació d'aquest nou contracte de la brossa, en què el govern ha incorporat un 90 per cent de les propostes que ha aportat el seu partit. El regidor de la formació, Xavier Font, durant la seva intervenció, va justificar el seu vot afirmatiu explicant que consideren que aquest contracte permetrà millorar la qualitat de vida de la ciutat. Tot i el seu vot favorable la formació es va mostrar en desacord amb la pujada de la taxa de la brossa que el govern preveu aplicar per aquest pròxim 2021.

Finalment també va votar favorablement a l'aprovació d'aquest contracte ERC-Mes, que va qualificar de positiu per a la ciutat. Francesc Teixidó però, creu que caldrà un control sobre el servei per evitar situacions com la barreja de residus, o les deficiències en el servei, que segons la formació, la ciutat ha patit durant els últims mesos. El líder de la formació també va mostrar la seva preocupació pel cost del contracte i van assegurar que no acceptaran cap nova pujada d'impostos vinculada amb aquest tema.

Prèviament al matí, el govern ja havia presentat com seria aquest contracte de la brossa, tant l'increment en el cost, que serà ara de 12 milions d'euros anuals, com els nous serveis que oferirà: recollida porta a porta en zones residencials, recollida concertada de voluminosos i la neteja específica de zones on es produeixen abocaments incontrolats.

Informa: O.Debat/ A.Gual