Aprovat el cartipàs municipal del mandat amb crítiques de l'oposició

El ple extraordinari d’aquest dimarts va deixar aprovat el cartipàs municipal i l’organització de govern per aquest proper mandat. Amb aquesta sessió quedaven confirmades per tant la constitució de 3 Comissions Informatives, la dedicació i sous dels regidors presentats el passat divendres, el nomenament dels Tinents d’Alcalde  o la composició i competències de la Junta de Govern Local, entre d’altres. Una sessió plenària que va comptar amb 14 punts a l’ordre del dia i que es va esgotar en 50 minuts, i en la que temes com el repartiment de carteres, la despesa global del govern o les dedicacions exclusives dels regidors van ser els protagonistes.

10 minuts per grup i una sola intervenció va ser suficient perquè des de l’oposició es critiquessin les desigualtats que, diuen, genera entre regidors la repartició de carteres que ha fet el govern. Tots tres líders de l’oposició van fer èmfasi en la diferent carrega de treball que, al seu parer, tindran uns regidors i altres. El republicà Francesc Teixidó, va apuntar que hi ha casos en els que costarà justificar una dedicació exclusiva , mentre que hi ha altres casos, i aquí va posar l’exemple de Miquel Àngel Vadell, qui assumirà les regidories d’educació i urbanisme, en que el volum de feina es preveu molt elevat. El mateix va afirmar Alfons Canela, portaveu de Junts per Mataró, qui va posar en dubte que les 14 persones en dedicació exclusiva treballin per igual durant el mandat.

Qui va anar un pas més enllà en relació a aquest repartiment de carteres va ser la cap del grup municipal Cristina Sancho, qui va afirmar que aquest repartiment posa de manifest la desconfiança del grup de govern en part dels seus membres.

La formació taronja també es va referir al cost total del govern, que afirmen ha crescut un 127% respecte com va acabar el mandat anterior. També va posar en dubte la necessitat del govern de comptar amb tres assessors. En referència a aquest punt, Junts per Catalunya va voler posar en dubte la contenció de despesa pública del govern, que va atribuir a la reducció del nombre de partits a l’oposició. Més prudent es va mostrar el líder d’ERC Francesc Teixidó en relació a aquesta temàtica. Teixidó va afirmar que esperaran a valorar la el cost econòmic del govern un cop es vegin els resultats obtinguts.

El Ple va deixar pendent les Juntes Generals d’AMSA i PUMSA que podrien tenir lloc en els propers dies abans de l’inici de Les Santes i en cas de formarlitzar-se el Ple Municipal del mes de Juliol podria complementar-se també amb la constitució de les Comissions de les empreses públiques com Mataró Audiovisual o l’EPE Parc Tecnocampus que tampoc s’han portat en la sessió extraordinària d’aquest dimarts.

Informa: M.Gómez / A.Gual