Aprovat definitivament el Pressupost per aquest 2018

El Pressupost del 2018 puja definitivament a 178,8 milions d’euros. Aquesta és la xifra del pressupost consolidat, que inclou les empreses públiques de PUMSA, AMSA, Mataró Audiovisual i el Parc Tecnocampus Mataró. Pel que fa l'Ajuntament l’increment se situa finalment en un 1,19 per cent, 18 dècimes menys del que s’havia anunciat a la votació inicial, i el que representa 136,4 milions d’euros.  D’aquests diners, l’Ajuntament ja ha anunciat que se’n destinaran 17, a inversions.

Inversions que majoritàriament es destinaran a PUMSA, amb més de 6 milions d’euros, seguit de les millores en equipaments públics amb pràcticament 3,8 milions. En destaquen els 500 mil euros que es destinen per primera vegada al Pressupost Participatiu obert a la ciutadania o l’1,7 milions d’euros que s’inverteixen en habitatge per lloguer social, una de les apostes del govern socialista.

El pressupost no ha variat en el seu total però sí en la destinació d’algunes partides, com és el cas dels 750 mil euros que s’havien de destinar a adequar l’edifici de la Plaça de la Muralla que havia de rebre la Biblioteca Popular Fundació Iluro. Com que el trasllat finalment no es farà, es redistribueixen els diners en diferents projectes. D’aquesta manera l’Ajuntament preveu augmentar en 250 mil euros la partida per actuacions en equipaments educatius, 150 mil euros més per a equipaments administratius, 100 mil per a estudis sobre la viabilitat de la biblioteca prevista al nord de la ciutat, 112 mil més per al Pla de Mobilitat o 80 mil per a adequacions en la via pública, entre d’altres projectes.

El govern explicita que durant el període d’exposició pública del pressupost ha rebut un total de 321 al·legacions tant dels grups municipals com de diverses entitats i ciutadans a títol individual. De totes elles, asseguren que 188 van tenir una resposta afirmativa total o parcialment.  

Informa: M.Gómez