Aprovades les 10 primeres mesures per a la reconstrucció social i econòmica de Mataró

La Taula de reconstrucció social i econòmica de Mataró comença a donar els seus fruits. Aquest organisme d’excepció nascut el passat 22 de maig i format per l’alcalde David Bote, representants dels cinc grups municipals i membres del Consell Econòmica i Social de Mataró (FAGEM, PIMEC, UGT i CCOO) ha validat les deu primeres propostes per combatre la crisi generada per la COVID-19 a la ciutat. Les mesures aprovades són:

  1. El seguiment periòdic de la situació de les empreses per conèixer les seves necessitats i ajudar-les aplicant accions que vagin d’acord amb els resultats obtinguts.
  2. L’establiment d'un grup de proveïdors que puguin facilitar els materials imprescindibles per afrontar la nova realitat als negocis i, d’aquesta manera, afavorir la represa de la seva activitat econòmica.
  3. L'aportació d'assessorament per fer més eficient el consum elèctric dels establiments i així ajustar-lo en funció de les seves urgències.
  4. La distribució d’una guia amb pautes per reobrir negocis amb seguretat.
  5. L’elaboració de protocols d’autoavaluació que demostrin que els negocis segueixen les mesures de seguretat adequadament.
  6. L’agilització de la reactivació de les terrasses així com la simplificació dels tràmits per obrir-ne de noves o ampliar-les.
  7. La promoció de formació virtual per a persones i empreses.
  8. L’atorgament de microcrèdits per a autònoms, pimes i entitats perquè puguin afrontar els pagaments a proveïdors, lloguers o inversions per complir la normativa de seguretat.
  9. La creació d’un dispositiu d’agents facilitadors, cívics i d’inspecció per donar suport a la reactivació econòmica.
  10. La flexibilització fiscal i compensacions en taxes i preus públics més afectats per la crisi.

Aquestes mesures s’emmarquen dins de l’eix “Mataró Reconstrucció des de la reactivació econòmica i el foment de l’ocupació”, un dels 5 que conformen el Pla de xoc promogut per la Taula. Aquestes 10 propostes s’uneixen a les més de 30 que s’han impulsat des del Grup Ajuntament des que es va decretar l’estat d’alarma. D’ara en endavant, es confia en poder seguir anunciant noves accions que ajudin a la ciutat a sortir de la crisi actual.

Informa: L.Sanmiquel