Aprovada la modificació que ha de permetre agilitzar la tramitació de llicències

El Ple aprova de forma definitiva la modificació de l'Ordenança municipal de llicències urbanístiques, que haurà de permetre agilitzar i simplificar-ne la tramitació. Una nova ordenança que segons afirmava la regidora de llicències Núria Moreno, és només una mesura més dins una cadena de millores que s'estan treballant des del servei de llicències. L'aprovació inicial es va fer el ple del mes de setembre i posteriorment es va obrir un termini d'exposició pública de 30 dies. Durant aquest període s'ha informat als diferents professionals que conformen el sector: gremi de constructors, arquitectes i aparelladors i s'han presentat un total de 40 al·legacions, de les quals 19 han estat estimades total o bé parcialment.

La modificació es va aprovar amb els vots favorables del govern i de Ciutadans i els vots en contra d'ERC-MES i Junts per Mataró. Durant la seva intervenció, la líder de la formació taronja, Cristina Sancho, va voler felicitar els tècnics de l'ajuntament per la feina feta alhora que afirmava que el seu vot seria favorable. Tot i això va voler deixar clar, que aquesta modificació li semblava insuficient, ja que no contemplava l'optimització de recursos tècnics i humans en el departament de llicències.

Per la seva banda, tant ERC-MES com Junts per Mataró van decidir votar-hi en contra. Les dues formacions van coincidir en afirmar que aquesta modificació no resoldrà el problema en la demora d'expedició de llicències que hi ha actualment, i tot i considerar que la modificació va en la bona direcció, consideren que el problema és estructural i per tant cal una modificació integral del sistema.

Informa: A.Gual