Alfons Canela i Xavier Font demanen la baixa com a associats del PDeCAT

La guerra oberta entre el PDeCAT i Junts per Catalunya també ha comportat conseqüències a Mataró. Els dos regidors que el partit demòcrata té a l’Ajuntament mataroní, Alfons Canela i Xavier Font, han anunciat que renuncien voluntàriament als ‘seus càrrecs orgànics al PDeCAT’ a través d’un comunicat. A la vegada, també han demanat la baixa com a associats de la formació.

Aquests passos recorden els que va fer el passat mes d’agost, Míriam Nogueras. L’excandidata a l’alcaldia de Junts per Mataró, també va renunciar al seu càrrec com a vicepresidenta del PDeCAT.

En el cas de Canela i Font, els motius que els han empès a prendre aquesta decisió són 3. D’una banda, la negació de la Direcció Nacional dels demòcrates a negociar una proposta d’encaix per a transitar del PDeCAT cap a Junts per Catalunya. Un altre motiu és la no convocatòria de l’Assamblea General que estava prevista el passat mes de juliol. I, finalment, perquè el PDeCAT ha portat al partit de Puigdemont als tribunals per l’ús de les sigles.

Tant Canela com Font han volgut reafirmar el seu compromís amb la ciutat. Per fer-ho, volen arrelar-se a la marca Junts per Mataró i integrar-se plenament com a ‘militants a l’espai polític de Junts per Catalunya amb el lideratge del President Puigdemont’.

Informa: L.Sanmiquel