Ajuntament i gremis col•laboraran en l’expedició de llicencies de rehabilitació

La proposta de resolució, presentada al Ple per Junts per Mataró, també pretén reduir el temps d’expedició de llicències i donar un tractament diferenciat a l’obra nova i les rehabilitacions.

Llum verda a millorar el temps d'expedició de llicències d'obres i establir una col·laboració estable entre ajuntament i gremis professionals per treballar específicament temes de rehabilitació. Així ho va aprovar ahir el ple per unanimitat a partir d'una proposta de resolució presentada per Junts per Mataró. Xavier Font, regidor de la formació, va exposar que amb aquesta proposta es vol millorar el temps d'expedició de la tramitació de llicències municipals i fomentar la renovació urbana com una eina de dinamització econòmica potent a la ciutat. En aquest sentit el partit també va proposar tractar les obres de rehabilitació de forma específica i establir una col·laboració estable entre ajuntament i gremis.

Una proposta que va tenir ple suport dels altres dos partits de l'oposició, Ciutadans i ERC, que van coincidir en afirmar que la situació de les llicències és millorable i aquesta pot ser una molt bona proposta. El republicà Francesc Teixidó, líder de l'oposició, també va afegir, que la promoció del negoci de la rehabilitació pot ser una molt bona iniciativa, perquè aquesta és una activitat que genera volum de negoci i millora la qualitat del parc urbà.

El govern també va mostrar el seu suporta la proposta, tot i que va voler deixar clar que ara com ara ja es tracten per separat els projectes per a l'expedició de llicències d'obra nova i de rehabilitació. La regidora de l'àmbit, Núria Moreno, també va voler afirmar que des dels últims canvis ja s'ha millorat molt en el temps d'expedició de llicències, tot i que encara s'espera poder reduir més l'espera. Finalment es va mostrar d'acord en engegar una prova pilot en què tècnics de l'ajuntament i professionals dels gremis treballin plegats en un espai de consulta específica per temes de rehabilitació previ a l'atorgament de llicències.

Aquesta va ser l'única proposta de resolució aprovada de les tres que es van presentar durant la sessió plenària d'ahir a la nit. No van prosperar la proposta presentada per ERC-Mes per al llançament d'una campanya d'estímul al comerç i la restauració locals, ni la que va presentar Ciutadans de suport al gremi de bars, restauració i centres d'estètica. En tots dos casos el govern va emplaçar a les formacions a proposar-ho a la taula de reconstrucció econòmica i social, creada arran de la pandèmia de la Covid-19.

Informa: A.Gual